top of page
porckopás - hyaluron

Porcregeneráló injekciós terápia (Hyaluron kezelés)

 

Az ízületi kopás az életkor előrehaladtával egyre gyakrabban okoz panaszokat. Az ízületekben a csontfelszínt borító ún. üvegporcszövet biológiai sajátosságánál fogva nem tud regenerálódni, újraképződni, de a kopott, elvékonyodott porcszövet „megerősítésére” irányuló kezelések sikerrel alkalmazhatóak, ilyenek pl. a hyaluront tartalmazó injekciós terápiák.

 

A kopott porc stabilabb, erősebb lesz, a még „élő”, de már rugalmasságukat vesztett porcsejtek a hyaluron hatására -anyagcseréjük serkentése folytán- regenerálódnak, az ízületi duzzanat, fájdalom eleinte csökken, majd megszűnik, az ízület mozgása jelentősen javul.

 

Ezzel a kezeléssel lassítható az arthrózisos, a porckopás folyamata, az ízületi protézis beültetésének időpontja kitolható.

 

Tapasztalataink alapján betegeink az ízületi fájdalom tartós – fél-egy éves- csökkenéséről, életminőségük javulásáról számolnak be.

 

Fő indikációs területe a térd, de alkalmazzuk a felső ugróízületben, vállban, a kéz nyeregízületi arthrózisában, valamint a kézízületek ún. monoarthrózisos, azaz egy ízületre lokalizálódó formáiban is.

A kezelés kiegészíthető szájon át adott porcregeneráló készítményekkel.

A kezelés kombinálható egyéb konzervatív kezelésekkel, mint például a SafeLaser. Erről bővebben a LASER kezeléssel foglalkozó oldalunkon olvashatnak.

 

bottom of page