top of page

Szakmai életút - dr Rodler Endre

 

A POTE Általános Orvostudományi Karán végeztem 1996-ban általános orvosként. Az egyetemi évek alatt 1991-ben és 1992-ben Grazban, 1993-ban Freilassingban mentőápolóként dolgoztam a nyári szünetek alatt, 1995-ben mentőszakápolói vizsgát szereztem.

1994-ben és 1996-ban a grazi szívsebészeti központban tevékenykedtem a nyári gyakorlatok keretei között.

 

Az egyetem elvégzése után 1996-ban Budapestre kerültem a dr Varga Péter Pál Főorvos Úr által vezetett Nemzeti Gerincgyógyászati Központba, ahol 2005-ig ortopéd sebészként, gerincsebészként dolgoztam. Szakterületem a lumbalis gerinc degeneratív megbetegedéseinek konzervatív és operatív ellátása volt.

 

Ezidő alatt 2001-ben ortopéd sebész szakvizsgát szereztem jeles eredménnyel, melyhez másfél évet a SOTE Ortopédiai Klinikáján is eltöltöttem.

 

2003 és 2004 között a baleseti sebészeti szakvizsga abszolválásához a Fővárosi Uzsoki utcai Kórház Ortopéd- és Baleseti sebészeti Osztályán szereztem széles körű szakmai gyakorlatot Hangody Tanár Úr kezei alatt, majd 2006-ban baleseti sebészeti szakvizsgát is szereztem.

 

Mivel érdeklődésem az ortopéd szakvizsga megszerzése után egyre inkább az általános ortopédia irányába tolódott, valamint az oktatásba is szerettem volna bekapcsolódni, 2005-től 2010-ig a SOTE Ortopédiai Klinikáján dolgoztam tovább Szendrői Miklós Professzor Úr vezetése alatt, előbb klinikai szakorvosként, majd egyetemi tanársegédként. A Klinikán 3 évig Böröcz István docens úr részlegének munkatársaként, majd Antal Imre docens úr mellett nagy gyakorlatot szereztem a csípő- és térdsebészetben, a protetizálásban, a klasszikus ortopéd sebészeti beavatkozásokban, különös tekintettel a lábszáron és a térd körül végzett korrekciós oszteotómiákra, valamint a gerinc- és a degeneratív ízületi betegségek konzervatív kezelési metódusait is jó eredménnyel műveltem.

 

A betegellátás mellett a magyar nyelvű hallgatók oktatója, tanulmányi felelős és a tudományos diákköri munka (TDK) felelőse is voltam.

Számos hazai és külföldi kongresszuson, továbbképzésen vettem részt ill. tartottam előadást, valamint tagja vagyok bel- ás külföldi szakmai társaságoknak is. (A kongresszusok, előadások, társasági tagságok listáját mellékletként csatolom.)

 

A főállásaim mellett 2002 és 2006 között Pilisvörösváron, 2006-tól 2009-ig a XI.kerületi Fehérvári úti Rendelőintézetben ortopéd szakrendelést folytattam, valamint 2003-tól 2010-ig

volt Budán privátrendelésem az Alfa-med-ben ill. A Dombovári úti Salus Gyógyászati Segédeszköz Centrumban, 2007 és 2010 között az EUROPMED Budaörsi Egynapos Sebészeti Intézet alkalmazásában álltam ortopéd sebészként.

 

Jelenlegi tevékenységem:

 

az utóbbi öt évben a lumbalis degeneratív gerincelváltozások és az alsó végtag nagyízületei mellett egyre inkább a boka és a láb betegségei kezdtek foglalkoztatni, különös tekintettel a biomechanikai összefüggésekre, ezért 1999 őszén részt vettem Budapesten a Német-Magyar Lábsebészeti Társaság által szervezett „Boka-lábsebészeti báziskurzus“-on.

Ennek a kurzusnak a hatására kerestem a továbbfejlődési lehetőséget 4 évvel ezelőtt, és 1 éves időtartamra -2010 áprilisától-fizetett gyakornokként, ortopéd-traumatológus szakorvosként meghívást kaptam a SCIVIAS Caritas St.Josef Krankenhaus Láb és Bokasebészeti Központjába.

 

Itt előbb Dr. Paul Simons főorvos mellett sajátíthattam el a korszerű európai boka-lábsebészet elméleti és gyakorlati alapjait, majd az ő más intézetbe távozása után a szakmai tevékenységem alapján az új osztályvezető és a kórház felajánlott egy vezető főorvosi állást, melyet 2012 májusától 2015 februárjáig töltöttem be.

 

Feladatom a betegek teljes boka- és lábsebészeti spektrumot felölelő ambuláns és operatív ellátása, oktató műtétek végzése, specialitásként a boka-láb funkcionális és biomechanikai egység szemléletén alapuló előlábrekonstrukciók és a diabeteszes-, neuropátiás lábak korszerű sebészi ellátása.

 

A Németországi tevékenységem során négy és fél év alatt kb. 1500 boka- ill. lábműtétet végeztem.

A gyakorlati munka mellett aktívan részt vettem az osztály szervezésében, valamint a német diabéteszes láb ellátó hálózat kiépítésében -a diabetológus-podológus-neurológus-érsebész-ortopéd sebész- vonal nemcsak ellátási, hanem prevenciós lehetőségeinek megszervezésében, ún. „betegszemináriumok“ tartásában és a háziorvosok felvilágosításában is tevékenykedtem.

 

2012 októberében a német lábsebészeti társaság, a GFFC (Gesellschaft für Fusschirurgiae) certifikált lábsebésze címet szereztem, a GFFC oktatójaként számos előadást és szemináriumot tartottam (a listát mellékelem).

 

A kórházi tevékenység mellett másfél éve a frankfurti Main Klinikán is dolgoztam lábsebészként a privátellátásban.

 

2015 februárjától a Budapesten a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján dolgozom, a boka-lábsebészet szubspecialitás főorvosaként.

 

Kutatási területem a boka-láb mint funkcionális és biomechanikai egység vizsgálata ill. ezen egység tükrében az Achilles ín szerepe a láb mediális oszlopa terhelésének fokozódásában.

 

bottom of page