top of page

Szakmai életút - dr Süth Zsuzsanna

 

 

1992-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán cum laude eredménnyel. Közvetlenül az egyetem elvégzése után, 1992 október 1-je óta dolgoztam a SOTE Ortopédiai Klinikáján, 1992-től 1999-ig klinikai orvosként, 1999-től egyetemi tanársegédként 2012 áprilisáig, ekkor a férjem külföldi lábsebészeti továbbképzése miatt a családunk Németországba költözött 2014 december végéig.

 

1997-ben ortopéd sebész, 1999-ben kézsebész szakvizsgát tettem.

 

Az elmúlt 20 évben a Klinika felnőttortopédiai részlegein, valamint a traumatológiai és kézsebészeti részlegén szereztem széleskörű szakmai gyakorlatot a mozgásszervi betegek konzervatív és végtagsebészi ellátásában egyaránt.

 

A kézsebészeti szakképzésem részeként 1998-ba fél évet az Országos Baleseti Sebészeti Intézet Kéz- és Mikrosebészeti Osztályán dolgoztam prof. Dr. Renner Antal vezetése alatt.

1992-től 2002-ig, 10 éven keresztül állandó tagja voltam a Klinika baleseti sebészeti ügyeleti csapatának, ennek köszönhetően jó gyakorlati tapasztalatom van a zárt végtag- és nyílt kézsérülések ellátásában is.

 

Az elmúlt 20 év alatt kb. 3600 műtétet végeztem, többségében felnőtt betegeken, melyek között klasszikus ortopédiai beavatkozások, friss végtagsérülések ellátása, valamint traumás-, posttraumás és ortopédiai jellegű kézsebészeti beavatkozások, kézfejlődési rendellenességek korrekciója egyaránt szerepelnek.

 

A Klinika kézsebészeti részlegén 15 éven át dolgoztam dr Rupnik János tanár úr mellett, speciális ellátási területem a kéz jó- és rosszindulatú daganatai, az autoimmun kórképek kézsebészeti megbetegedései, a kézkisízületek degeneratív megbetegedései és azok konzervatív és operatív ellátása, ín-és ínhüvelygyulladások kezelése, valamint az alagútszindrómák.

A kézsebészeti profillal párhuzamosan kiterjedt konzerváló ortopédiai gyakorlatot is folytattam, degeneratív gerinc- és nagyízületi betegségek, ízület körüli krónikus fájdalomsyndromák, algoneurodystrophiák, tisztázatlan eredetű mozgásszervi fájdalmak differenciáldiagnosztikájával, injekciós és gyógyszeres kezelésével foglalkoztam.

 

A klinikai munka mellett 2002-től ortopéd- és kézsebészeti szakrendelést folytattam 2006-ig az Érdi Szakrendelő Intézetben, valamint a buadaörsi EUROP-MED Egészségügyi Központ Egynapos Sebészeti Osztályán is dolgoztam külsős ortopéd- és kézsebészként 2006-tól a 2010-es németországi kiköltözésig.

 

1992 óta folyamatosan részt vettem a Klinika medikus oktatásában, a negyed éves orvostanhallgatóknak tartottam ortopéd sebészeti gyakorlatot – betegvizsgálatot, diagnosztikát, kezelést oktattam, valamint ortopéd vonatkozású kézsebészeti előadást. Több orvostanhallgatómból lett tudományos diákkörös, majd sikeres ortopéd-traumatológus szakorvos, kézsebész.

 

1993 óta rendszeresen szerepeltem előadásokkal előbb a Fiatal Ortopédek Fórumán 1999-ig, majd a Magyar Ortopéd Társaság kongresszusain, valamint a Magyar Kézsebész Társaság tudományos ülésein. 1997-ben a Magyar Kézsebész Társaság Nemzetközi Kongresszusán előadásommal oklevelet, 1999-ben a Fiatal Kézsebészek Fórumán második díjat nyertem.

 

bottom of page