top of page

Ultrahangos lökéshullám-kezelés

 

A non-invazív azaz nem műtétes kezelések között egy biztonságos, tudományosan bizonyított eredményekkel alátámasztott fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő eljárást ajánlunk.

 

A kezelés alapja olyan, magas energiájú akusztikus azaz hanghullám, amelyet egy készülék segítségével juttatunk el a fájdalmas pontokhoz.

 

A hanghullámok segítségével elősegítjük a gyulladt inak, szalagok, izomrostok reparációs és regenerációs folyamatait, javul a szövetek mikrokeringése, ezzel együtt az anyagcseréje, mozgósítja a szervezet saját fájdalomcsillapító anyagait, csökkenti az izmok feszülését és gátolja a további izomgörcsök kialakulását.

 

Akut esetben átalában 3-4, krónikus, hónapok óta fennálló panaszok esetén 5-10 kezelés szükséges a gyógyuláshoz.

 

Egy kezelés általában 10 perc, a kezelések között 5-10 nap telik el.

 

Az eljárás mellékhatásmentes, kombinálható más konzervatív kezeléssel, például célzott gyógytornával, mely elsődlegesen az adott terület izomegyensúlyának helyreállítását célozza, ezáltal az elért eredmény tartóssága fokozható.

 

Alkalmazási területe sokrétű, a fájdalmas váll tünetegyüttestől kezdve a teniszkönyök, golfkönyök, kéz- és csuklóízületi enyhe fokú arthrózisok, ínhüvelygyulladások, ágyéki és csípőtáji ínfájdalmak, nyálkatömlő gyulladások (bursitisek), a térd körüli inak-, oldalszalagfájdalmak, térkalács-ín gyulladás, sarokcsont körüli fájdalmak, („saroksarkantyú” azaz Fasciitis plantaris ), Achilles ín fájdalma tartozik az indikációs körbe.

bottom of page