top of page

CSÍPŐSEBÉSZET

CSÍPŐPROTÉZIS

A csípőprotézis műtétre vonatkozó döntést Önnek, családjának, háziorvosának és ortopéd sebészének közösen kell meghoznia. Ortopédsebészként ebben a döntésben tudunk tanácsokkal segíteni.

Csípőprotézis Rodler-Med
Csípőprotézis Rodler-Med

MŰTÉT ELŐTT

Röntgenalapú számítógépes tervezés! Minden műtét előtt egy speciális program használatával határozzuk meg az előre legyártott protézis méretét és tervezzük meg a beültetés pontos helyét. Ezzel készülünk fel a protézis pontos behelyezésére.

MŰTÉT

A régóta fennálló nagyízületi panaszok megoldása konzervatív úton nem mindig sikeres. Ilyenkor szükségessé válhat műtéti beavatkozásra. Ha előrehaladott az ízület kopása, protézis beültetés megoldást hoz ezekre a problémákra.

  

Csípőprotézis esetében a beavatkozás rutinszerű eljárás. Bár nagy műtétnek számít, de az évek során szerzett tapasztalatok alapján olyan feltárást alkalmazunk, amely a csípő körüli izmok sérülését elkerüli. Ennek köszönhetően a műtétből való felépülés kellően gyors, végül a beteg teljes életet tud élni, minimális megszorításokkal.

 

A beültetett protézisek a világ élvonalában szereplő gyártóktól beszerzett termékek. Minden, Magyarországon is forgalmazó céggel kapcsolatban vagyunk.

 

A műtéti eredményhez nagyban hozzájárul a kórházi háttér. Büszkén jelenthetjük be, hogy a privát kórházak közül talán a leg kiemelkedőbb támogatást nyújtó Szent Magdolna Kórházzal kooperálva végezzük a műtéteinket. Az aneszteziológiai háttér kivételes. A műtők kialakítása, felszereltsége egyedülálló. Szükség esetén intenzív ellátásra alkalmas részleg is rendelkezésre áll. Igény szerint a műtét utáni rehabilitáció is megtörténhet. 

bottom of page