top of page

TÉRDSEBÉSZET

térdPROTÉZIS

A térdprotézis műtétre vonatkozó döntést Önnek, családjának, háziorvosának és ortopédsebészének közösen kell meghoznia. Ortopédsebészként ebben a döntésben tudunk tanácsokkal segíteni.

Térdprotézis Rodler-Med
Térdprotézis Rodler-Med

MŰTÉT ELŐTT

Röntgenalapú számítógépes tervezés! Minden műtét előtt egy speciális program használatával határozzuk meg az előre legyártott protézis méretét és tervezzük meg a beültetés pontos helyét. Ezzel készülünk fel a protézis pontos behelyezésére.

MŰTÉT

A régóta fennálló nagyízületi panaszok megoldása konzervatív úton nem mindig sikeres. Ilyenkor szükségessé válhat műtéti beavatkozásra. Ha előrehaladott az ízület kopása, protézis beültetés megoldást hoz ezekre a problémákra.

A térdprotézis beültetés a csípőprotézishez hasonlóan, szintén nagy beteganyagon, régóta alkalmazott eljárás. Az ízület szerkezete a csípő ízületénél komplikáltabb. A protézissel való ellátás nagy körültekintést igényel. A műtétből való felépülés a csípőprotéziséhez képest lassabb, de végül jól használható végtagot eredményez, a műtét előtti panaszok jelentős csökkenésével jár.

 

A beültetett protézisek a világ élvonalában szereplő gyártóktól beszerzett termékek. Minden, magyarországon is forgalmazó céggel kapcsolatban vagyunk.

 

A műtéti eredményhez nagyban hozzájárul a kórházi háttér. Büszkén jelenthetjük be, hogy a privát kórházak közül talán a leg kiemelkedőbb támogatást nyújtó Szent Magdolna Kórházzal kooperálva végezzük a műtéteinket. Az aneszteziológiai (altatóorvosi) háttér kivételes. A műtők kialakítása, felszereltsége egyedülálló. Szükség esetén intenzív ellátásra alkalmas részleg is rendelkezésre áll. Igény szerint a műtét utáni rehabilitáció is megtörténhet.

bottom of page